9 Aralık 2011 Cuma

Sanat

Plastik Sanatlar
Plastik sanatlar, geneli itibarıyla, şekil verilebilen somut malzemelerden renk, boyut veya derinlik ihtiva eden ürünlerin ortaya konulduğu sanat dallarının tümünü kapsayan bir terim olup “görsel sanatlar” olarak da ifade edilmektedir. Plastik sanatları oluşturan alt dallar arasında; resim, heykel, seramik, fotoğraf, özgün baskı, gravür v.b. sayılabilir.
Müzik ve Sahne Sanatları
Klasik, çağdaş ve geleneksel sanat akımlarını takip ederek, yurt içindeki sanat faaliyetlerinin milli kültür ve çağdaş anlayışa uygun olarak yürütülmesi ve yayılmasını, milletin bu yönden bilgi sahibi olmasını sağlamak; müzik ve sahne sanatlarına ilişkin çalışmaların sosyal ve kültürel gelişme bakımından verimli olması yönündeki faaliyetlerini de orkestralar, korolar, çalgı, ses ve halk dansı  toplulukları aracılığı ile gerçekleştirmektedir.
Tiyatro

Kültür ve sanat barışa katkıda bulunur ve insanları birbirine yaklaştırarak birbirlerini tanımaları için fırsat sunar. Bu amaçla Devlet Tiyatroları dram sanatının yerli ve yabancı en seçkin eserlerini seyircilerle buluşturmaktadır.
Opera ve Bale
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Müdürlükleri'nde temsil faaliyetleri sürdürülmektedir. Ayrıca her yaz yerli ve yabancı opera ve bale topluluklarının katılımıyla festivaller gerçekleşmektedir.
Sinema
Sinema, 19. yüzyılın sonlarına doğru Paris'te ilk sinematograf gösterimlerinin başlamasından birkaç yıl sonra Türkiye'ye de gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder